4+1 kedvenc levendulás termékem


Minden évben június végén rendezik meg Tihanyban (ami nem mellesleg a szívem csücske) a Levendula Fesztivált. Idén én is a meghívott előadók között vagyok, gyógytea workshopom lesz.

A foglalkozást egy játékkal kezdjük, melynek során megismerkedünk a teakeverékekbe tehető gyógy- és fűszernövényekkel, ehető virágokkal, és több gyógynövényfőzetet meg is kóstolunk. Az egyedi teakeverékekből kettőt készíthetnek a résztvevők.

S ha már levendula, mutatom a 4+1 kedvenc levendulás termékem!

1. A 100%-os tisztaságú Panarom vadlevendula illóolaj gyerekeknél is alkalmazható. Izgalmas illata mindig nyugtatóan hat, és rovarcsípésre az egyik legjobb természetes gyógyír.

2. A kislányaim a legtöbb gyerekhez hasonlóan nagyon szeretik a szörpöket. A Herbatea levendula szirup nyugtató, hűsítő, a nyári délutáni szieszta elmaradhatatlan kelléke.


3. A Szomódi levendulás levendulavíz nyugtató, hűsítő, belsőleg és külsőleg alkalmazva is nagy kedvencem a nyári kánikulában. Lehűtve frissen facsart narancslével és citromfű levelekkel szeretem inni. Bőrnyugtató permetként a hűtőben tartom, így istenien felfrissíti a bőröm, amikor használom.


4. Szeretem a különleges lekvárokat, zseléket, így miután tavaly kóstoltam a Tamás Pince levendula zselét, rögtön beszereztem itthonra belőle. Sajtokhoz tálalva isteni finom, de tejes-vaníliás édességekhez is nagyon passzol.


+1 Esténként lefekvés előtt fél órával szinte mindig iszom egy pohár elalvást segítő Bazsalikomos kert Hold teát, amiben a levendula virág mellett a citromfű, a körömvirág és a bazsalikom nyugtató hatása is érvényesül.

Az esemény részletei:

https://www.facebook.com/events/764450203928524Legutóbbi blogbejegyzéseink

438118097_764891269080236_1946861470425102921_n
Melyik gyerek ne akarna magának egy saját horgásztavat magánstranddal és csak neki szóló játszótérrel? A Fűszermesékből megismert testvérpáros, Ella és Rozi nagyszülei pont ilyen paradicsomi környezetben élnek vidéki birtokukon, gazdag növény- és állatvilággal körülvéve.