Természetes smink a hétköznapokban


A sminkelés terén is a természetességben hiszek, a Dr. Hauschka sminktermékei minden igényemnek megfelelnek. A hétköznapokon minimálisan sminkelem magam, és mivel érzékeny a bőröm, csak natúr kozmetikumokat használok. Reggelente, az arctisztítás után, amelyhez az arctisztító tejet használom, a bőrömre az arctonikot fújom, majd könnyű rózsakrémmel ápolom. A bőröm hibáinak elfedésére a könnyű állagú, csillogásmentes, tápláló hatású alapozót használom. Ez kiegyenlíti az arcon lévő pigmentfoltokat, természetes fedést biztosít.

A Dr. Hauschka alapozó számomra olyan, mint egy hidratáló, nappali arckrém, ami ráadásul csillogásmentes ragyogást ad az arcbőrömnek. Az alapozó receptúrájában gyógynövény kivonatok, ásványi pigmentek, valamint növényi viaszok és olajok szerepelnek. A szemem alatt lévő karikák elfedésére a kiegyenlítő fénykorrektort alkalmazom, ami nem csak a szem, de az orr és az ajkak környékére, illetve az arcon lévő sötétebb foltokra is használható. Az alapozó használata után a rendkívül finom állagú porpúdert használom, mely magas selyemtartalmának köszönhetően védelmet, fénytelen, egyenletes tónust biztosít az arcomnak, a bőr pórusait szabadon hagyva. A porpúder összetevői között ásványi pigmentek és gyógynövény kivonatok szerepelnek. A varázsmogyoró és a selyem gyengéd és könnyed kompozíciója bársonyos érzést kölcsönöz a bőrnek annak kiszárítása nélkül, a nyúlszapuka és fekete tea védelmezi és táplálja a bőrt. Főleg a téli időszakban használok pirosítót, ezek közül sárgabarack arcszínpúder az egyik kedvencem, amely az üde barack színeivel kiemeli az orcák természetes sugárzását, és egyben segíti formálni az arcot.


A szempilláimat nagyon féltem, ráadásul kontaktlencsém van, így egyáltalán nem mindegy, milyen szempillaspirált használok. A Dr. Hauschka formázó szempillaspirálja hosszú évek óta az egyik kedvenc sminktermékem. Nem csak azért, mert gyönyörű pillákat varázsol, hanem azért is, mert közben ápolja is a szempillákat, kifejezetten ajánlott érzékeny szeműek, kontaktlencsét viselők számára. Rózsa és méhviasz tartalma minden egyes szempillán bevonatot képez, és selymesen tartja azokat. Gyógynövény és ásványi pigment tartalma, mint a neem levelek, a fekete tea és a szemvidítófű, nyugtató hatásúak a szemre.
Legutóbbi blogbejegyzéseink

438118097_764891269080236_1946861470425102921_n
Melyik gyerek ne akarna magának egy saját horgásztavat magánstranddal és csak neki szóló játszótérrel? A Fűszermesékből megismert testvérpáros, Ella és Rozi nagyszülei pont ilyen paradicsomi környezetben élnek vidéki birtokukon, gazdag növény- és állatvilággal körülvéve.