"A természet kincs."

Ez a mottóm. Olvass a Kertről és ne maradj le a tippejimről, hogy milyen finomságokat lehet készíteni friss alapanyagokból.

 

Magyar Konyha Online - Bárkiből lehet füvesember

15/11/2018

Néha csak egy kis lökés kell. Van, aki a mosolyogva nyíló virágokba szeret bele és ülteti teli a kertet, más a sokszorosan megölt bolti fűszereken keseredik el annyira, hogy saját gyógy- és fűszernövényes világot telepít maga köré. Nekik segíthet a „A kert konyhája” című könyv.

A Kert Konyhája - Könyvkritika

19/11/2018

Döbbenetesen friss a képi világa, olyan mintha egy lepréselt mező és konyhakert lapulna az oldalakon. Nem csak funkcionalitásban jó a könyv, hanem olyan élményt nyújt, amit az ember egy jó kávé mellett a reggeli napsütésben is szívesen forgat, csak úgy, mert szép. 

A kert konyhája

22/08/2018

Kislánykorától kezdve a kert volt Beh Mariann természetes közege, ezért sokszor a játszótér helyett is inkább azt választotta. Felnőttként is megmaradt ez a vonzalom, ebből született aztán blogja, a Bazsalikomos Kert. Mariannról Rattner Réka írt a Vince Magazin legutóbbi számában ahol  néhány ételéhez bort is párosítottunk! 

Csalános pesztó lehet a nyár slágere

09/06/2017

Kamocsay-Beh Mariann, a Bazsalikomoskert alapítójának saját termesztésű vízi mentája különleges aromájával tökéletes választás egy frissítő limonádéhoz vagy egy izgalmas koktélhoz, nemcsak az ízek megkoronázása végett, de díszítőelemként is használható. A vízi menta az erősebb illatáról, és intenzívebb illóolaj-tartalmáról híres.

Csodák a Bazsalikomos Kertből

14/09/2016

Imádom a házi készítésű finomságokat, akkor meg pláne, ha megismerhetem a történetüket! Egy nagyon kedves lánnyal találkoztam nemrég a kiskertpiacon, aki olyan pestót készített, aminek harmonikus ízvilágát órákig éreztem a számban! Elmesélte, hogyan készítette a több ruháskosárnyi bazsalikomlevélből a saját konyhájában, amikor kislányai épp rángatták a szoknyáját, hogy velük foglalkozzon.

4 hazai kistermelő, akit mindenképpen érdemes megismerni!

14/01/2018

Az egészséges életmód egyik legfontosabb alapszabálya, hogy igyekezzünk friss, minőségi alapanyagokat felhasználni az ételek elkészítéséhez. Ezt leginkább azért nehéz kivitelezni, mert a bevásárlóközpontok polcain idénytől függetlenül szinte minden gyümölcs/zöldség megtalálható, a bőség zavarában pedig nyilvánvalóan azután nyúlunk, amit ismerünk, szeretünk és megszoktunk. Csakhogy ezeknek a termékeknek a vitamin- és ásványianyag tartalmuk a béka feneke alatt pang!

Fűszeres kortyok

16/01/2017

A bazsalikomot, ezt az illatos fűszer- és gyógynövényt sokan ismerik, szeretik, használják a mindennapokban. Nem csoda, hiszen amellett, hogy nyugtató, köhögéscsillapító, emésztést segítő hatású, néhányan afrodiziákumnak is tartják. Van, aki annyira szereti, hogy minden napja a bazsalikom körül forog, még a teái is bazsalikomosak. Kamocsay-Beh Mariann, a Bazsalikomos Kert megálmodója és megvalósítója két kislány édesanyja, de a teái is mintha a gyermekei lennének.

Ivott már bazsalikomos teát? Ismerje meg a készítőjét!

09/11/2016

A bazsalikom iránti rajongás, egy varázslatos kert és a baba melletti szabadidő együttállásából született meg az a márka, amely ma már egyre több terméket kínál az intenzív és tiszta ízeket kedvelő közönségnek.

Új gasztrocsoda: a sóvirágok

29/10/2017

Ha még nem hallottál a sóvirágokról, akkor itt az ideje megkóstolni. Bizony, nem csak szagolgatni lehet, hanem enni is. Olyan prémium minőségű só-fűszer keverékekről van szó, amikben színes, na és persze ehető virágok is vannak. A PandArte bloggere bemutatja nektek kedvenc kertészmérnök barátnője, azaz a Bazsalikomos kert legújabb finomságát.

5 KÉRDÉS 5 VÁLASZ - KAMOCSAY-BEH MARIANN, BAZSALIKOMOS KERT

30/01/2017

Hogyan lavírozzunk önmagunk, a család és a karrier hármasában, hogy még az álmaikra is jusson időnk? Fontosabb az egyik a másiknál? Megoldható hogy, minden területen egyformán helyt álljunk? Ezek olyan kérdések, amik egy 21. századi nő, köztük én is folyamatosan fel tesz magának. Egy biztos, ahhoz hogy egy nő teljes életet élhessen, szüksége van olyan tevékenységekre, amiket csak magáért csinál! De hogyan?

Ajándékozzunk élményt – kedvenc ajándékkészítő workshopjaink

13/12/2017

Ha tél, akkor tea, ha tea akkor pedig a gyógyteákra esküszünk. Kamocsay-Beh Mariann, a Bazsalikomos Kert megálmodója elhozta nekünk az Émile étterem és kávézóba a saját maga által is termesztett gyógynövénykészletét, hogy megismerjük fűszerei, ehető virágai és aszalt gyümölcseinek jótékony hatásait.

Please reload

Wellness & Egészség

Mert minden kicsi dolog számít.

Ne maradj le az újdonságaimról!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Minden jog fenntartva Bazsalikomos Kert. 

GRAPE CONTENT 2018.