Magyar Konyha - Top 100 Termelő
03/12/2020
Hatalmas megtiszteltetés ért minket, amikor belelapozva a Magyar Konyha - Top 100 Termelő - A legjobb hazai alapanyagok kiadványba, megláttuk, hogy a Bazsalikomos kert is köztük lehet! A Magyar Konyha Magazin annak rendje és módja szerint kiadta decemberi számát, a tőlük elvárt esztétikus kiadásban. Egy meglepetéssel is szolgált azonban az e havi magazin, ugyanis első alkalommal kiadtak egy kis kötetet Top 100 termelő – A legjobb hazai alapanyagok címmel.
Hello Vidék - Ez történik a testeddel, ha
a reggeli kávé helyett matcha lattét iszol
29/04/2021
A magyar gasztronómia egyik alapvető fűszere a bazsalikom, de ez az illatos fűszer ennél jóval sokoldalúbban használható. Például teába is kiváló, vallja a füvesemberré avanzsált Beh Mariann, aki vállalkozását is e népszerű növényről nevezte el. A kisvállalkozás eddigi életéről, a gyógynövények valódi értékéről és a piac 2020-as alakulásáról kérdezte a HelloVidék.
Duna Televízió - Ridikül: mesterségem címere
26/02/2021
Akikkel ma mesterségükről beszélgetünk Tischler Petra séf, gasztronómiai szakember, Kolozsvári-Donkó Rebeka zománcműves, Beh Mariann kertészmérnök és a hölgyek ma sem maradnak meglepetés-férfivendég nélkül.
Magyar Konyha Online - kedvenc eszközöm a konyhámban: mondhatok kettőt?
11/07/2020
Mi a kedvenc konyhai eszközünk? Nem is olyan könnyű kérdés! Itt egy spatula, ott egy műanyag tál, csorba edény vagy ódon cakkosszélű őrzi a sikereket, kudarcokat, ízeket és emlékeket. Legkedvesebb tárgyáról mesél öt, konyháját nagy becsben tartó nő, és ahogy az már lenni szokott, ennél sokkal többről is szó esik.
Nők Lapja - Csészében a természet – Tavaszi teázás Beh Mariann kertészmérnökkel
28/03/2020
Chai lattét iszunk fekete teából, egzotikus fűszerekkel, fahéjjal, kardamommal. Innen is jön az ötlet: beszélgessünk illatokról, ízekről A kert konyhája című könyv és a Bazsalikomos kert blog szerzőjével. Játsszunk egy kicsit, ússzunk messzire térben és időben!
STIHL.HU - Inspiráló szakértővel bővül a Stihl csapata
16/09/2019
Az Andreas STIHL Kft.-nél mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a szakértelemre, és folyamatosan arra törekszünk, hogy első kézből nyújtsunk profi segítséget a fogyasztóinknak, a lakosságnak és a szakmának kertápolás témakörben. Ezért új szakértőnknek egy olyan hölgyet választottunk, aki nemcsak hozzáértő szaktudással rendelkezik, de mindezt élvezetes, szórakoztató formába is tudja önteni.
Magyar Konyha Online - Bárkiből lehet füvesember
15/11/2018
Néha csak egy kis lökés kell. Van, aki a mosolyogva nyíló virágokba szeret bele és ülteti teli a kertet, más a sokszorosan megölt bolti fűszereken keseredik el annyira, hogy saját gyógy- és fűszernövényes világot telepít maga köré. Nekik segíthet a „A kert konyhája” című könyv.
VINCE MAGAZIN - A kert konyhája
22/08/2018
Kislánykorától kezdve a kert volt Beh Mariann természetes közege, ezért sokszor a játszótér helyett is inkább azt választotta. Felnőttként is megmaradt ez a vonzalom, ebből született aztán blogja, a Bazsalikomos Kert. Mariannról Rattner Réka írt a Vince Magazin legutóbbi számában ahol néhány ételéhez bort is párosítottunk!
ORIGO - Csalános pesztó lehet a nyár slágere
09/06/2017
Kamocsay-Beh Mariann, a Bazsalikomoskert alapítójának saját termesztésű vízi mentája különleges aromájával tökéletes választás egy frissítő limonádéhoz vagy egy izgalmas koktélhoz, nemcsak az ízek megkoronázása végett, de díszítőelemként is használható. A vízi menta az erősebb illatáról, és intenzívebb illóolaj-tartalmáról híres.
Street Kitchen - Ültetünk, öntözünk, szüretelünk
05/05/2017
Nekünk itt a csapatban régi álmunk, hogy ha kitalálunk egy kaját, akkor egy részét a saját alapanyagainkból készíthessük el, ezért idén úgy döntöttünk, hogy belevágunk a kertészkedésbe, ha másért nem is, a játék kedvéért.
HVG.HU - Ivott már bazsalikomos teát? Ismerje meg a készítőjét!
09/11/2016
A bazsalikom iránti rajongás, egy varázslatos kert és a baba melletti szabadidő együttállásából született meg az a márka, amely ma már egyre több terméket kínál az intenzív és tiszta ízeket kedvelő közönségnek.