top of page
Keresés

Matcha Latte- szerintem így a legfinomabb!

Magas koffeintartalma és jótékony hatásai miatt sokan fogyasztják kávé helyett, valaki egyenesen oda van az ízéért. Na de mi is az a matcha?


A matcha nem más, mint porrá őrölt, magas minőségű, japán zöld tea.


Rendkívül magas antioxidáns és koffein tartalmú, valamint kalcium tartalma is jelentős.

A matchs porhoz három hétig árnyékolják szedés előtt a teanövényt. Az árnyékolás hatására a levelek kisebb méretűek, lédúsabbak és édesebbek maradnak. A leveleket leszüretelik, gőzölik, szárítják, majd finom porrá őrlik. Így elmondhatjuk, hogy a matcha fogyasztásakor a teanövény teljes levelét megisszuk.

Én néhány éve szerettem meg a matchát a ZhaoZhou-ban, ahol Ági, a hely lelkes tea szakértője egy workshop keretein belül bemutatta be a helyes elkészítését.


Hogyan készítem a Matcha latte-t?


Hozzávalók:

2-3 gramm Bazsalikomos kert japán matcha (porrá őrölt zöld tea)

1 dl víz

2 dl növényi tej (mandulás rizstej)

Elkészítés:

1. 80-85 fokos vizet forralok, közben beáztatom a bambusz teaecsetet, hogy a szálai felpuhuljanak.

2. Egy tálkába átszitálom a matcha port- ez azért fontos, mert így tudom csomómentesre kikeverni.

3. Ráöntöm a matcha porra a felforralt vizet, és a bambuszecsettel ,,W-ket leírva" egyenletesen elkeverem.

4. A mandulás rizstejet kiöntöm egy pohárba, ráöntöm a matchát, és alaposan összekeverem.


Bazsalikomos kert Matcha szett díszdobozban:


A csomag tartalma: Bazsalikomos kert Matcha (porrá őrölt japán zöld tea) 40 g Bambusz ecset (chasen)

Kerámia ecsettartó (kusenaoshi)

Bambuszkanál (chashaku)

A bambusz ecset szálai a nedvesség hatására egy bizonyos idő után kiegyenesednek, ezt megelőzve használat után helyezzük a bambusz ecsetet az ecsettartóra.




632 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page