Ősszel is szüret
Bár jóval kevesebb zöldséget tudunk már termeszteni a kertben, azért most is van mit gondozni az ágyásokban! A csodás színekben játszó mángold, a petrezselyem, a metélőhagyma, a zeller és a paszternák a földben maradt, vetettem télálló salátákat, fodros kelt és duggattam fokhagymát is.

Gyönyörű, dundi körtékből sincs hiány, ezért hoztam nektek egy szuper körtés csokitorta receptet is a
LEVENDULA könyvből:
Körtés csokitorta
Hozzávalók 26cm-es tortaformához:
•4-5 közepes méretű körte
•30dkg min. 60% kakaóvaj tartalmú csokoládé
•30dkg vaj + a forma kikenéséhez
•6 közepes tojás
•1 csipet só
•2 evőkanál teljes kiőrlésű rizsliszt 1 evőkanál nádcukor
OPCIONÁLISAN: 1 evőkanál szárított levendulavirág vagy 1 teáskanál levendulapor

Elkészítés:
1.A körtéket meghámozzuk, és negyedekbe vágjuk.
2. A csokoládét kis darabokra törjük, és kisebb lábasba tesszük. Vízgőz felett olvasztani kezdjük, közben a kockákra vágott vajat, majd a porcukrot, valamint opcionálisan az apróra vágott levendulát vagy a levendulaport hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, az edényt a tűzről levesszük.
3. A tojásokat a sóval habosra verjük, majd lassú mozdulatokkal, óvatosan a csokoládéhoz keverjük. A lisztet beleforgatjuk. A krémes tésztát vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük. A körtéket körben a tésztára helyezzük, tetejüket a cukorral megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni, majd 6-8 órára a hűtőbe tesszük.
RECEPT: LEVENDULA KÖNYV 243. oldal, BOOOK Kiadó